joi, 13 iulie 2017

Câți copii trebuie să se îmbolnăvescă și să moară pentru ca România să rezolve această problemă?


Vaccinați politicienii 


Problema vaccinării copiilor este una destul de gravă în România, dar nu este de nerezolvat. Pe de o parte, ține de curentul de opinie al unor părinți care se pronunță împotriva vaccinării. Pe de altă parte, foarte important, ține de cadrul organizatoric, de lipsa asigurării vaccinurilor, de lipsa profesionalismului și organizării sistemului de sănătate, care este bolnav cronic.


Rezolvarea ar fi o legislație care să facă obligatorie vaccinarea copiilor, în școli cum era înainte de 1990, dar ține și de gratuitatea vaccinului.

Recent, actualul premier, Mihai Tudose, i-a cerut imperios ministrului Sănătății, Florian Bodog, să rezolve problema și să-i facă pe români să înțeleagă importanța vaccinării, declarând că, la ora actuală, există 260. 000 de copii nevaccinați împotriva rujeolei și poliomielitei. Ușor de cerut, greu de făcut în jungla românească legislativă, a intereselor de afaceri și a politicii noastre de partid și de stat.

Pentru a rezolva această gravă problemă de sănătate a României, cred că mai întâi ar trebui vaccinați politicienii, guvernanții și responsabilii din sistemul de sănătate. Vaccinați împotriva incompetenței, prostiei și intereselor oneroase. Oare, e posibil așa ceva?

Înainte de 1990, sănătatea copiilor constituia politică de stat. Prioritară.Vaccinarea era obligatorie, gratuită și se făcea la școală. Drept urmare, România nu avea atât de mulți copii cu probleme grave de sănătate câți avem acum. Fără număr.



 Numai orbii, chiorii, proștii și cei care stau izolați în funcțiile lor înalte nu văd cum tot mai mulți copii au mari probleme de sănătate. Îi vedem peste tot, acasă, pe stradă, la școală, în diverse locuri publice, în incinta policlinicilor și spitalelor românești, în mijloacele de transport în comun. Cei mai puțini dintre ei, ”fericiții”, au familii care fac tot posibilul să-i ajute, îi duc la doctor, dau bani și fac orice pentru sănătatea și viața lor. Cu toate acestea, există și pierderi iremediabile ori suferințe pe viață.

Cei mai mulți copiii cu mari probleme de sănătate, fără speranță, provin, în special, din mediul rural sau orașele sărace ale țării. Sunt lăsați în voia sorții, de izbeliște, nici măcar la mila lui Dumnezeu, care pare că i-a uitat, împreună cu societatea din care fac parte. Îi întâlnim peste tot, chiar dacă de multe ori ne facem că nu îi vedem. Îi ignorăm nu doar noi, oamenii simpli, ci în special familiile lor, autoritățile administrative și politice ale acestei țări.

Nimeni nu are o statistică oficială, exactă, a numărului de copiii cu mari probleme de sănătate, în special al copiilor nevaccinați. Cauzele masive ale îmbolnăvirilor au o rată ridicată în rândul copiilor nevaccinați. Nu există un raport exact, precis, dar nevaccinarea este una dintre principalele cauze de îmbolnăviri grave. O problemă de o gravitate excepțională căreia guvernanții României, indiferent de culoarea lor politică, nu au reușit să-i găsească rezolvarea în timp.

Dimpotrivă, în loc să găsească o soluție de a salva viața copiilor, guvernanții vremelnici au agravat problema vaccinării. Au distrus premeditat Institutul Cantacuzino, considerat fabrica de vaccinuri românești. Au transformat totul într-o afacere mortală! Au mers doar pe aducerea vaccinurilor din import.
Câți părinți care refuză vaccinul copiilor lor au fost vaccinați și sunt sănătoși?

Pe lângă afacerea cu vaccinuri, incompetența, lipsa de profesionalism și prostia au agravat situația an de an. La acestea s-au mai adăugat atitudinile negativiste ale părinților care refuză vaccinul copiilor lor sub diverse pretexte, inconștienți că atentează la sănătatea și viața acestora. Lucru cu atât mai de neînțeles dacă ne gândim că majoritatea acestor părinți au fost ei înșiși vaccinați când erau mici, pe vremea când vaccinurile erau obligatorii și se făceau la școală!!! Vaccinuri care le-au ajutat sănătatea și le-au salvat viața multora dintre ei.

Câți copii trebuie să se îmbolnăvescă și să moară pentru ca România să rezolve această problemă?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu