joi, 3 august 2017

Vulnerabilitatea națională și diversiunea


Oamenii  excepționali ai Sistemului mișcă țara

Nu mai este nici o îndoială, iminenta schimbare legislativă a acordării pensiilor speciale a determinat valul de cereri la pensie a multor angajați cu grade și funcții înalte în instituții de forță ale statului.

Astfel, angajați ai SRI, Ministerului de Interne, MApN au ales să devină tineri pensionari la vârsta de 40-40 și ceva de ani !!! Vârstă la care majoritatea românilor trebuie să mai muncească 20 de ani și, comparativ cu militarii, nu vor avea pensii la același nivel, nici privilegii și nici speranța de viață a acestora.

Valul de pensionări se explică prin faptul că noua legislație la care se lucrează în prezent, se pare că le va diminua viitoarele pensii. Cert este că acești oameni cu funcții și grade înalte știau dinainte despre modificările legislative, nedezbătute public și încă neadoptate, mulți dintre ei înaintându-și din timp cererile de pensionare. Pe de altă parte, proiectul a stârnit nemulțumire și în rândul militarilor deja pensionați, speriați că le-ar putea scădea pensiile.

În consecință, s-a creat o stare de rumoare, de nemulțumire, inclusiv în rândul sindicatului polițiștilor, care a început să dea în vileag angajările rapide, cu ”decizie de oportunitate a ministrului”, cum ar zice chiar doamna de la Interne, Carmen Dan, ale tinerilor pensionari făcute peste noapte, unele dintre ele chiar de către Guvernul actual. Sindicat care știa demult de ilegalitățile respective, dar abia acum a ales să le dezvăluie !

La asemenea stare de lucruri, opinia publică, în funcție de simpatie și de interes, a luat foc, fiind lansate tot felul de păreri pro și contra tinerilor pensionari, pe de o parte, dar și poziționări extreme venite chiar din rândurile militarilor. Unii au țipat că prin plecarea din instituțiile de forță a multor angajați s-a creat o stare de vulnerabilitate la adresa securității naționale. Că au plecat oameni importanți, competenții, școliți și au lăsat un vid mare în locul lor !!!

Alte voci au acuzat că mahării care s-au înghesuit să devină tineri pensionari vor avea pensii nejustificat de mari, exorbitante, nemeritate și nesimțite în comparație cu românii de rând. Imorale. Că și-au obținut gradele și funcțiile fără să aibă merite deosebite. Că sunt corupți și au făcut și jocuri de putere, că au controlat țara împreună cu mafia. Că au furat vor fura în continuare. Că se vor angaja imediat la stat, pe funcții importante sau își vor face afaceri prin firme căpușe abonate la bugetul statului.

Pe lângă controverse, un lucru este cert- corupția fără margini din Sistem, realitate care știam cu toții că există, dar nu bănuiam dimensiunile și nivelul la care ajunsese aceasta.

Nu s-a întrebat nimeni cum, prin ce mijloace, ce competențe și merite extraordinare au avut unii dintre viitorii tineri pensionari militari, viitorii angajați la stat, viitorii patroni de firme prospere și-au căpătat gradele și funcțiile excepționale, de pe urma cărora vor avea pensii nesimțite ?!!!

Și ce alte merite și competențe excepționale au determinat angajarea acestora, imediat după pensionare, în aceleași instituții sau chiar pe aceleași funcții din instituțiile unde au lucrat ?!!!

Probabil că dintre aceștia, vor răsări și o serie de oameni politici noi, care vor face legile și vor deține puterea în țara noastră.

Cât despre vulnerabilitatea securității naționale cauzată de aceste pensionări, mi se pare a fi doar o glumă proastă menită să manipuleze și mai mult opinia publică și să facă jocurile pe scena puterii din România.

Redau mai jos, câtea opinii contra tinerilor pensionari militari excepționali, a celor acuzați că au făcut jocuri necurate, exprimate pe forumuri :

Pleaca uneltele sistemului

”Adica daca pleaca fripturistii, incompetentii si complicii politrucilor va fi si mai rau?

Cei care se inghesuie acum la pomana pensiilor speciale sunt aceiasi milogi incompetenti care au inchis ochii la toate expeditiile de jaf ale politrucilor in buzunarele cetatenilor.”

”Ei sunt cei care n-au fost in stare sa afle ca Hexifarma vinde apa de ploaie in loc de dezinfectante; sunt cei care au aflat ca mine, din presa, ca exista mii de Secureanu peste tot pe unde statul e majoritar, ei sunt cei care au complotat cu talharii din politica toate jafurile si tunurile date in ultimii 20 de ani.”

”Astia care pleaca acum sunt trupetii penibili si arivisti ai sistemului, martori tacuti si interesati ai jafurilor. Ei isi iau acum partea lor din prada: renta viagera din banii celor pe care au pretins, ipocrit si mincinos, ca ii slujesc!”

”Aparatul de stat e in putrefactie etica si incompetenta cronica de foarte multa vreme, tocmai cu acesti fripturisti in activitate. Si nu, cei care vin nu sunt altfel, tot pe pile au ajuns acolo, tot ca sa adune bani indiferent cum.”
Pe fripturistii astia se bazau institutiile noastre? Pe unii care sunt gata sa se pensioneze la 40 de ani doar ca sa beneficieze de niste privilegii?
Se face de bunavoie, deci ne meritam erdoganizarea tarii. “

”Mulți se vor reangaja, cumulând pensia mare cu salariul mare, la cererea tuturor din cauza penuriei de cadre specializate în care s-au învestit 10 ani, au activat 5 cu pricepere și apoi au ieșit la pensie...că au făcut vechimea.”

” Locul celor pensionaţi trebuie ocupat de ...prospătură. Şi postul costă! Doar nu se va organiza concurs pentru posturi, sau dacă DA, interviul va decide pe cine trebuie. Deja vu.”

”Nu e bine... devin brusc mari specialisti neinlocuibili. ca au faultat 30 de ani sansele Romaniei de dezvoltare ! Sa plece din institutii toti specialisti astia lu peste care numa dupa bani se uita si s-au prostituat cu infractorii politici in detrimentul populatiei.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu