joi, 1 februarie 2018

Bulă a murit ! Terente s-a dus ! Vasilica face bine !

România glumelor proaste și fără de lege
 Pentru că pot! 
Strâns unite în jurul comandantului suprem.

De când au apărut glumele serioase ale politicienilor și guvernanților post decembriști, spuse țeapăn în fața camerelor de luat vederi, cu mari pretenții de adevăruri absolute și minciuni invariabile, cu bună știință, au dispărut bancurile cu Bulă, cu Rashela, Ițic și Ștrul, care dădeau sarea și piperul românilor cocoșați de”epoca de aur”.
Glumele acestea noi, de râsu/plânsu sau de plânsu/râsu, n-au nici o noimă, cum n-au nici autorii lor, care-și bat prostește, pe față, joc de poporul român. În comparație, șopârlițele din trecut erau spirituale, pline de rafinament, acide, aveau mesaje subliminale.
Iată că, în mersul lucrurilor actuale din România, era firesc ca după ce am râs cu fostul prim ministru Mihăiță zis Terente, când ne spunea că suntem a mai tare țară la creșterea economică, dar care își punea întrebarea filosofică dacă îi duc băncile banii la baie, să hohotim sau să plângem, după cum ne vine, de premiera Vasilica, de fetele și băieții ei de la Guvern. Pe seama lor râdem sau plângem, ei ne-au ridicat mingea la fileu. Sunt pe toate ecranele televizoarelor din lume ! Marfă românească de secolul XXI. Mândri că sunt români !
Cum să nu îți vină să râzi cu gura până la urechi când auzi că românii vor avea 350 km de autostradă, în cel mai scurt timp posibil, hă, hă, hăăăă !, când noi dăm în gropi ca proștii ? Cum să nu îți vină să plângi sau să râzi, când Vasilica ne anunță ritos, că nu va introduce impozite noi, când de fapt românii plătesc pe rupte biruri la stat, să aibă glumeții ce să fure ?
Cum să nu îți vină să hohotești ca prostul, când ministrul Educației, Popa/Pamblică, ne spune că avem un învățământ de excelență (se vede din satelit că este un produs de frunte al acestui sistem) și ne sfătuiește să mai lăsăm plagiatele în pace, că dăunează grav excelenței ?
Cum să nu îți vină să râzi și să plângi când vezi că Guvernul Dăncilă, la sfaturile prețioase ale comandantului suprem de partid și de stat, își începe mandatul, comițând public abuzuri și ilegalități la vedere, prin renunțarea la serviciile SPP și delegarea de atribuții abuzive Jandarmeriei ?
Cum să nu îți vină să râzi sau să plângi când marele președinte de țară, nejucător, mut, apărător al justiției, îi încurajează pe marii penali să-și facă treaba !!!?
După cum vedem cu toții, nici glumele și nici treburile statului nu mai sunt ce au fost în țara noastră ! A murit până și Bulă și Ceaușescu!!! Glumele cu ei aveau chichirezul lor, însemnau ceva. Acum, însă, dacă au ajuns să facă glume proaste pe bani mulți, banii poporului, din scaunele puterii, politicienii de maidan, înseamnă că România a ajuns o țară tristă. Foarte tristă, în care doamnele puterii nu-i mai vor pe sepepiști, că cică le spionează politic, că așa le-a zis lor șeful. Îi vor pe jandari, că ăștia cică sunt mai mușchiuloși, fac tot ce li se cere, fără să gândească prea mult. Și nici nu stau cu ochii pe gaura cheii politicienilor la putere.
Iată una dintre prioritățile cu care și-a început mandatul premiera Vasilica.
„Am transmis Serviciului de Protecţie şi Pază încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune“, a spus Dăncilă.
Câteva ore mai târziu, Liviu Dragnea a completat că renunţarea la protecţia SPP de către membrii Guvernului nu este o decizie politică, luată la partid.
„Premierul m-a informat marţi dimineaţă că renunţă la serviciile SPP. În această situaţie absolut particulară, într-un moment particular, ca măsură punctuală s-a asigurat deplasarea premierului la Palatul Victoria, deci la locul de muncă, cu un echipaj de la Jandarmerie. Nu a preluat Jandarmeria, ca şi cadru general, atribuţiile SPP, nimeni nu înlocuieşte SPP”, a spus Carmen Dan.

Lăsând râsu/plânsu la o parte, dacă în acest caz s-a comis o ilegalitate, un abuz, o infracțiune de către cei puși să conducă această țară, cine răspunde???

Sau merge și așa pe motto-ul puterii actuale:”Pentru că putem!”?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu