joi, 29 martie 2018

Paștele românilor


 România, dezamăgire și speranță

Suntem într-o perioadă în care România se confruntă cu probleme grave, în care administrarea țării este făcută de un guvern pesedist/aldist recomandat doar de incompetență și interese contrare binelui public. În care Legislativul legiferează după cum doresc mușchii majorității politice, fără o oponență de luat în seamă, în special pe importantele legi ale justiției. Într-o vreme în care este nevoie mai mult ca oricând de opoziție puternică și de un președinte de țară deștept, curajos, interesat de soarta tuturor românilor.

În săptămâna Paștelui, care ar trebui să fie luminată, să semnifice o renaștere a speranțelor de mai bine, românii sunt supuși patimilor politice. Firesc, cei mai dezamăgiți de ceea ce se întâmplă sunt cetățenii onești, oameni afectați de toate relele care se întâmplă-corupția atotputernică, viața mizerabilă, guvernarea dezatruoasă, injustiția, lipsa de perspective și multe altele. Mulți dintre ei au protestat în stradă, în țară sau în străinătate.

Oamenii cinstiți sunt din ce în ce mai dezamăgiți atât de președintele țării, Klaus Iohannis, cât și de principalul partid de opoziție, care a anunțat deja că îl va susține pentru un nou mandat în fruntea țării. Atunci când aveau mari așteptări de la cele două importante entități democratice, politice, cetățenii au constatat că sunt abandonați. Chiar și când au ieșit în stradă, împotriva corupției și pentru o justiție curată, independentă. Mai mult, cei doi factori politici, președintele României și principalul partid de opoziție au încercat să folosească strada doar în scop electoral.

Cert este că, pe zi ce trece, constatăm tot mai mult că actualul președinte al țării și PNL-ul, mimează cât pot de prost jocul politic, extrem de important al opoziției. În același timp, acțiunile și vorbele lor le arată dorința prioritară de a se aranja la alegerile următoare. Președintele Klaus mimează interesul la preocupările românilor pentru o justiție liberă, corectă, independentă, dar nu face nimic în acest sens! PNL-ul clamează același interes pentru binele românilor, dar în loc să facă opoziție adevărată în parlament, mimează democrația și lustrația în ședințe de partid !

Unde este președintele Iohannis, unde este opoziția atunci când țara are mai multă nevoie de ei ?-se întreabă retoric, românii care i-au votat și le-au acordat încrederea lor. La schi, în vacanțe, fac turism, tot felul de învârteli și au preocupări conform interesului propriu și de partid.

Mai mult, chiar și atunci când a fost nevoie de prezența semnificativă a președintelui țării în plenul Parlamentului, pe 27 martie 2018, la marcarea Centenarului unirii cu Basarabia, dar și pentru o simbolică declarație de sprijin și dorință de reunire cu România, șeful statului a preferat să strălucească prin lipsă, desconsiderând momentul, dorințele și idealurile a milioane de români. În schimb, a doua zi, pe 28 martie, a avut o acțiune ”importantă” la un târg auto, unde a ieșit în evidență printr-o declarație ”istorică” la adresa infrastructurii patriei!

Ceea ce nu înțeleg actualul președinte de țară, viitor candidat la prezidențiale și partidul care îl susține, este faptul că își taie singuri craca de sub picioare. Dezamăgiți crunt de ei, românii onești nu o să le mai acorde credit la urne. Iar puterea actuală, penalii, văzând prostia adversarilor politici, jubilează la gândul că vor câștiga fără probleme și următoarele alegeri.

Cei care vor pierde cel mai mult însă, nu vor fi politicienii de tinichea, ci românii cinstiți și România în ansamblul ei. Iar acest curs al politicii românești pare să fie ireversibil doar dacă, în caz contrar, se vor întâmpla minuni de Paște sau după, minuni care să le redea speranța românilor dezamăgiți. Să apară vreo alternativă la actualele partide politice, să se ivească vreun Mesia, care să le redea șansa unei noi vieți cetățenilor furați și batjocoriți până la os, de actuala clasă conducătoare.
 Speranța moare ultima !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:

RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu